Skip to main content

Kaiken kattava kirjo taidetta ja taitoja Sagalundissa

Ensi lauantain tapahtumaa on valmisteltu koko alkuvuosi, kertovat Li Näse ja Meri Ylimannila.Jokavuotiseen tapaansa Kemiönsaarella sijaitseva Sagalund elää jälleen kerran tämän viikon lauantaina. Tämän vuoden teemana on ”Taidetta ja taitoja”.
–Taidetta ei ole ennen ollut, ei ainakaan näin paljoa, muistelee museon johtaja Li Näse.
Kuten aikaisemminkin, ohjelmaa on suunniteltu koko perheelle, mutta erityisesti tiettyä ryhmää silmällä pitäen.
–Sagalund on lastenkulttuurikeskus, joten haluamme, että lapsille on paljon tekemistä, tiivistää museoassistentti Meri Ylimannila.

Luvassa on siis tuttuun tapaan lukuisia työpajoja, joissa lapset pääsevät kokeilemaan erilaisia asioita. Taide ja taiteen tekeminen näkyvät ohjelmassa selkeästi.
–On kankaanpainantaa, korujen tekoa, grafiikkaa, paperin marmorointia ja Taalintehtaalta saapuu syyrialainen pakolaistyttö tekemään hennatatuointeja, luettelee Ylimannila.
Sagalundin pihapiiri täyttyy taiteilijoista työssään, kun maalarit ja piirtäjät tulevat tekemään töitä alueelle. 
Valokuvaustakaan ei ole unohdettu – kävijät pääsevät kuvaamaan itsensä vanhan glamourin hengessä ateljeemaisia taustoja vasten.

Kuten taideteemaan kuuluu, on Sagalundissa myös näyttelyitä. Yksi niistä on Niclas Wariuksen asetelmia ja valokuvia hänen Vanitas-sarjastaan. Niissä yhdistyvät kauniit antiikkiesineet lakastuviin kukkiin ja eläinten pääkalloihin.
–Se on vähän kuin kauniin ja kauhean sekoitus, kuvailee Näse.

Isäntiä ei ole unohdettu. Taalintehtaalta pääsee Sagalundiin varta vasten järjestetyllä bussivuorolla, joka ei ole ihan tyypillisimmästä päästä.
–Bussi on 50-luvulta, paljastaa Näse.

Jaa artikkeli: