Skip to main content

Jouko Paajasesta kuoriutuu Kirakan lavalla sutki pontikankeittäjä

Kolmatta kesää Kirakan kesäteatterissa näyttelevä Jouko Paajanen oli pikkuisen varautunut, kun hänelle keväällä tarjottiin nimiroolia  Jouko Paajanen lupaa olla laiskansutjakka Mooses Viinanen.Mooses Viinasena kesän näytelmässä.
–Olisin halunnut paljon pienemmän osan! Nyt se on vain yritettävä vetää kotiin. Ei se kuitenkaan sillä tavalla pelota, en ole ihan toivoton tapaus, naurahtaa Paajanen.
Tiistai-iltana Kirakan kesäteatterissa käynnistyvä Mooseksen pontikkapisnes on Raimo Suurosen vuonna 1996 kirjoittama näytelmä, jota on ehditty jo esittää lukuisissa kesäteattereissa ympäri Suomea.

Suurosen teksti ei ihan sinänsä kuitenkaan Kirakkaan kelvannut.
–Kirosanoja on otettu aika paljon pois varsinkin Mooseksen puheesta. Niitä oli todella paljon. Ei se ole kiva, että kaiken aikaa kiroillaan.
Miten kuvailisit Mooses Viinasta?
–Hän on pikkuisen saita kaveri. Kun pitäisi hankkia viskiä ja konjakkia, niin hän päättääkin säästääkseen tehdä vähän pontikkaa. Lopulta pontikkaa tulee tehtyä vähän enemmän kuin piti. Mooses on hyväntahtoinen hölmö, positiivisessa mielessä.
Löytyykö Mooseksesta ja itsestäsi mitään samaa?
–Hyvä kysymys, tuota en vielä olekaan ehtinyt pohtia…. Kyllä taitaa löytyä. Meille tulee molemmille innostuksen puuskia. Olemme kumpikin laiskansutjakoita kavereita, joille oma hauskanpito on tärkeämpää kuin työnteko. Hommat tulee aina hoidettua, mutta ei niin vakavissaan. Olemme molemmat myös positiivisia, yritämme löytää positiiviset puolet elämästä.

Jaa artikkeli: