Skip to main content

Jos kaikki olisikin yksinkertaista

Perniönseudun Lehden mielipidepalstalla 3.5.2012 oli kirjoitus, että kaupungin olisi erittäin tärkeää päästä eroon kiinteistöistä, joita ei tarvita.

Tämähän on ollut kaupungin strateginen linjaus jo pitemmän aikaa, hallintokunnat luopuvat kiinteistöistä, joita eivät tarvitse.
On kuitenkin eräitä seikkoja, jotka hankaloittavat kiinteistöjen myyntiä. Ensinnäkin se, että näitä kiinteistöjä on usein vaikea myydä, eli ostajia ei tahdo löytyä ja toiseksi se, että kaupunki eli myyjä voi jossakin tapauksessa velvoittaa ostajan rakentamaan kiinteistöille mahdollisesti jotakin  haluamaansa toimintaa. Tämä kuitenkaan ei aina ole mahdollista, koska kiinteistökauppoja sitoo maakaaren edellyttämät määräykset. Joskus myyjän asettamat kauppaehdot saattavat olla niin sanottuja nulliteetteja eli lainvastaisia, mitättömiä, joita ostajan ei tarvitse panna täytäntöön eikä noudattaa. Myyjä ei voi siis vaatia ostajalta mitä tahansa kauppaehtoja. 

Täällä toisella aluekeskusalueella eli Suomusjärvellä on mm. ollut myytävänä jo toista vuotta Suomusjärven entinen urheuilutalo, joka ei ole mennyt kaupaksi, vaikka kulkuyhteydetkin moottoritien rampin läheisyydessä ovat hyvät.

Yksi kummajainen tässä urheilutalon myynnissä on, jota minä en ymmärrä.
Tekninen toimi myy tätä kiinteistöä, jota ei liikuntatoimi tarvitse, ja jossa kuitenkin yhä toimii entisen kunnan aikaiset  kuntoilutilat, joita tiloja palvelupiste vuokraa yhä enemmän käyttäjille.  

Terttu Ryyppö
Suomusjärven
aluekeskuksen alueelta

Jaa artikkeli: