Skip to main content

Jeesus astelee jälleen kohti ristiä Särkisalon kirkkopuistossa

Jeesus (Harri Liuksiala) tuodaan Pontius Pilatuksen (Kauko Kuparinen) eteen. Fariseusten johtaja Heikki Liede ja muu väkijoukko kehottavat ristiinnaulitsemaan. Pääsiäisen tapahtumien esittämisestä draaman keinoin on muodostumassa jo perinne Perniön seudulla. Särkisalon kirkkopuistossa esitetään pitkäperjantaina viime vuoden tapaan kuvaus Jeesuksen viimeisistä päivistä, ja pääsiäispäivänä jatketaan Jeesuksen ylösnousemuksen teemoin Perniön kirkossa. 

Tämän vuoden pitkäperjantain esitys ei ole identtinen viimevuotisen kanssa.
– Tänä vuonna olen halunnut korostaa naisten rooleja, joten Jeesuksen naisopetuslapset nousevat esiin. He olivat varakkaita naisia, muidenkin opetuslasten toimintaa tukevia. Porukka on pääosin sama kuin viime vuonnakin, mutta rooleja on vaihdettu, kuvaa ohjaaja Lilja Kinnunen-Riipinen.
Näitä vahvoja naisia ovat mm. Martta ja Maria, jotka näytelmän ensimmäisessä kohtauksessa pesevät Jeesuksen jalat ja tarjoavat hänelle leipää syötäväksi. Keskeinen rooli on myös Maria Madgalenalla, jota esittää Tuuli Korpisalo Tarvasjoelta.

Toinen “vieraileva tähti” on Jeesusta esittävä Harri Liuksiala, joka opettaa ja ohjaa näyttelemistä parhaillaan Helsingin työväenopistossa. Liuksialan yhdennäköisyys ainakin taiteessa esitettyyn Jeesukseen on huomattava.
– Onhan se äärimmäisen ristiriitainen tilanne, pohtii Liuksiala Jeesuksen ajatuksia hänen astellessaan kohti ristiä.
Muut näyttelijät ovat pääasiassa paikallisia. Särkisalolainen Heikki Liede näytteli nuorempana TV-näytelmissä ja lyhytelokuvissa. 

Pitkäperjantain vaellusdraama alkaa 25.3. kello 20 Särkisalon kirkkopuistossa.

Jaa artikkeli: