Skip to main content

Jalkapallokausi alkaa ennätysaikaisin

Kasper Parviainen vauhdissa Pauli Luusalon valvovan silmän alla D-poikien harjoituksissa maanantaina. Paikallisesta jalkapallosta kiinnostuneet penkkiurheilijat voivat suunnata jo ensi maanantaina Perniön tekonurmikentän kupeeseen seuraamaan kauden ensimmäistä sarjapeliä. Perniön Urheilijoiden B-poikien joukkue aloittaa tuolloin nimittäin piirisarjan ottelunsa Turun Kisa-Veikkoja vastaan kello 19.15. Ottelukausi alkaa ennätysaikaisin, sillä aloitus on aiempina vuosina ollut vasta huhtikuun lopussa.
– Vähän pidempää ulkoharjoituskautta olisi tietysti toivonut. Nyt lähdetään kauden alkuun aika pienillä harjoitusmäärillä, arvioi joukkueen valmentaja Pauli Luusalo.
Luusaloa ja Kari Salmista voidaan hyvällä syyllä kutsua seuran tehovalmentajiksi, sillä heidän valmennuksessaan pelaavat myös D-12 sekä D-13 -ikäisten joukkueet. D-poikien joukkueet harjoittelevat yhdessä, mutta otteluissa he pelaavat omissa ikäistensä sarjoissa.
– D-ikäiset treenaavat yhdessä neljä kertaa viikossa. 12-13 -vuotiaiden ryhmä on meillä kaikkein suurin, heitä on yhteensä noin 25, sanoo Luusalo.

Jalkapallojaoston vanhin junioritiimi eli B-poikien kokoonpano on silti PeU:n yksi suurimmista ilonaiheista tällä kaudella. Viime vuonna vanhin juniorijoukkue oli C-pojat.
– Se on mukavaa, että nämä jo mopoiässä olevat ja sen ohittaneet pojat on edelleen saatu pysymään lajin parissa. Se on ikä, jolloin harrastajamäärät tahtovat vähentyä, kiittelee PeU:n jalkapallojaoston puheenjohtaja Pasi Karjunen

D-ikäisiä nuoremmat pelaavat Salon alueen Prisma-liigaa, jota pelataan pääasiassa Salon keskustassa. Niissä PeU:lla on E-11 -poikien joukkue, F-9 -joukkueet sekä poikien että tyttöjen sarjassa sekä F-7 -poikien joukkue.
– Uutta joukkuetta ei nyt täksi kaudeksi ole perustettu, mutta minulta ovat useammatkin kyselleet, saataisiinko kasaan naisten kuntojalkapallojoukkue. Tähän kun löytyisi vetäjä, niin varmasti jaoston puolesta järjestyisi kenttävuoro ja tarvittavat alkutoimenpiteet joukkueen perustamiseksi, toteaa myös F-9 -poikien joukkuetta valmentava Karjunen.

Jaa artikkeli: