Skip to main content

Itäisen Perniön liikenneongelmaan aikalisä

Kaupunginhallitus käsitteli maanantaina itäisen Perniön joukkoliikenneongelmaa.

Vuorot kirkonkylästä Ylikulman ja Tuohitun kautta takaisin Kirkonkylään sekä Toijasta Kosken, Ylikulman ja Tuohitun kautta Saloon, jätettiin keväällä kilpailuttamatta. Menettelyä perusteltiin joukkoliikenteen palvelutasosuunnitelmalla.

Vihreiden valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Eeva Koskinen teki kesäkuun lopulla hallitusaloitteen vuorojen kilpailuttamisesta. Vuorot ovat toisen asteen opiskelijoille ainoa mahdollisuus päästä ilman omaa kyytiä lukioon Perniöön tai Saloon tai ammattikouluun tai ammattikorkeakouluun.

Kaupunginhallituksen kokouksessa Eeva Koskinen ehdotti, että vuorot hankitaan käyttämällä edellisten vuosien tarjouksissa olleita optioita. Vasemmistoliiton Soile Nurminen kannatti Koskisen ehdotusta.

Vuorojen ostaminen lukuvuodeksi maksaa reilut 60 000 euroa.

Keskustan Timo Lehti ehdotti asian palauttamista uudelleen valmisteltavaksi ja hallitus oli yksimielisesti ehdotuksen takana.
Asia pyritään saamaan kaupunginhallituksen käsittelyyn parin viikon päästä.

Kaupunginjohtajan päätösesitys oli, ettei esitettyä ostoliikennettä hankita eikä palvelutasotavoitteita tarkisteta.

Kokouksessa hallitukselle jaettiin kirje, jossa Aijala-Kaukurin, Ylikulman ja Tuohitun kyläyhdistykset sekä Perniöntien ja Kiskontien aluetoimikunnat vaativat ostoliikenteen jatkamista.

 

Lue lisää aiheesta Perniönseudun Lehden paperiversiosta.

Jaa artikkeli: