Skip to main content

Ikäkeskus tulee tarpeeseen, kunhan pääsee paikan päälle

Seppo Laitisen (oik.) ja Pentti Vanhatalon mielestä on hyvä, ettei vanhustoiminnasta huolehdi vain yksi järjestö tai muu toimija. Pöytäseurueessa Raimo Manner ja Anja Alm.

–Vanhuksille tarvitaan toimintaa, mikä saa heidät liikkeelle ja tavallisen päivärytmin katkeamaan, mietti eläkeläinen Erkki Muuri Perniön Ikäkeskuksen avajaisissa maanantaina.

Perniö sai siis tällä viikolla oman ikäihmisten kohtaamispaikan Perniön palvelukeskuksen tiloihin. Malli on saatu Halikosta, paikkakunnalla avattiin keväällä Ikäkeskus Majakka.

Vanhusneuvoston tervehdyksen tuonut Seppo Laitinen kiitteli paikallisten panosta vanhustenhoidossa.
–Vilkasta toimintaa täällä pyritään järjestämään, Ikäkeskus on uskoakseni entistä parempi foorumi kanssakäymiselle, Laitinen miettii.
–Kunhan osallistujia on vain tarpeeksi, vähän ovat paikalliset välillä laiskoja ottamaan osaa järjestettyyn ohjelmaan, huomauttaa puolestaan Anja Alm.
–Mutta onhan kunta laaja ja välimatkat pitkiä. Sekin selittää monien ihmisten poissaolon, lisää Pentti Vanhatalo.

Vielä kun saisi kyydin

Aktivoivaa toimintaa on tosiaan odotettu innolla, joku avajaisvieraista myönsi kuvaavan sanan olevan riemullinen. Mutta toisia vielä huolettaa, kuinka päästä tekemiseen mukaan.

–Muuten kuin omalla autolla ei tänne kätevästi pääse, harmittelee Särkisalon rajalla asuva Irma Niittonen.
­– Pitäisi olla kyydityksiä, yhteistaksi tai muu palvelulinja, josta jokainen voisi maksaa paikan halutessaan, säestää särkisalolainen Annele Hakala.

Toiminta alkaa virallisesti ensi maanantaina yhteislaulu- ja musiikkihetkellä. Vielä nimettömälle Perniön Ikäkeskukselle voi ehdottaa nimeä tämän ja huomisen päivän aikana. Ikäkeskus etsii myös yhteistyökumppaneita ja vapaaehtoisia.

Ikäkeskustoiminta on osa Toimintakykyisenä ikääntyminen –hanke KASTEtta, joka alkoi vuoden 2010 alussa. Hanke loppuu tosin lokakuun lopussa, mutta hyvien tuloksien vuoksi se saa jatkohankkeen. Se on nimennyt tavoitteikseen neuvontakeskustoiminnan kehittämisen ja hyvinvointia edistävien kotikäyntien lisäämisen vanhuksille.


Lue koko juttu painetusta lehdestä.

Jaa artikkeli: