Skip to main content

Ihan uutta käyttöä

Keskustelu entisten kunnantalojen käytöstä on vellonut  Salossa välillä kovempana, välillä hiljaisempana.

Totta on, että verraten vähällä käytöllä olevien isojen rakennusten ylläpidossa on kaupungille vastuuta ja kuluja, joista muutenkin pitää karsia.
Totta on sekin, että äkkinäisen hankinta satojen neliöiden rakennukset eivät ole, joten venyviä myyntiaikoja ei tarvitse kovasti ihmetellä.

Yksi on joka tapauksessa kohta joukosta poissa:  Kiskon entinen kunnantalo  on saamassa uuden omistajan jolla on jo rakennuksen käytöksi muitakin suunnitelmia kuin vain muuttaa siihen asumaan.

Jatkossa  voitaisiin heitellä edelleen julkisesti ilmaan ajatuksia liittyen Perniön entiseen kunnantaloon, jonka käyttömahdollisuuksista on puhuttu sittenkin aika kapeasti.   Kaupungin toimintana  taloon sopivaksi toiminnaksi on koettu lähinnä päivähoito.   Myös lukiota taloon on soviteltu. 

Kaupungin osalta paljon muuta kuin joku peruspalvelu ei tietysti kyseeseen tulekaan, mutta hyvästä, räväkästäkin ideasta voisi joku ulkopuolinen ottaa kiinni ja kiinnostua jopa valjastamaan rakennuksen johonkin toistaiseksi ääneen lausumattomaan käyttöön.   

 Sijainti keskellä kylää tietää tietysti sitä, että aivan rajattomien mahdollisuuksien kiinteistö ei kyseessä ole, mutta mahdollisuuksien kuitenkin, aivan kuten Kiskossakin.

Houkutusten välissä

Perniössä joulu avattiin tuttuun tapaan perjantaina.   Perinteinen joulunavaus on yrittäjäyhdistyksen järjestämä tapahtuma  ja yrittäjät todella liittyvät joulunalusaikaan muutenkin; joululahjakauppaa tehdään toivottavasti myös paikallisissa yrityksissä.

Kiusaus lähteä ostoksille muuallekin kun on olemassa;  Salon keskustasta haetaan turhan helposti jopa arjen ostokset ja Tammisaari houkuttelee hyvän tarjontansa pariin komealla perniöläiskoteihin jaetulla suoramainoksella.  Kun Kemiöönkään ei ole pitkä matka, voidaan ajatella että Perniössä ollaan suorastaan houkutusten keskellä. 

Ja juuri siinä on tärkeää muistaa ja tietää, että myös täällä on koko lailla paljon palveluita ja tarjontaa.  Siksi on tärkeää ostaa läheltä se, minkä voi.  Palvelut eivät säily, jos niitä ei käytä.

Jaa artikkeli: