Skip to main content

Ideariihi täytti Särkisalokodin

Maija Butters kertoi täydelle salille Yhres etteskesi-hankkeesta. Pöydän päässä kuulolla mm. Ahti Keinonen.–  Olisi pitänyt tulla tuntia aiemmin keittämään kahvia valmiiksi, naurettiin Särkisalokodissa keskiviikkona, kun kahvi oli loppua aivan kesken.

Keskiviikkokahveille saapui salin täydeltä väkeä, melkein 50 särkisalolaista. Kahveilla  kerrottiin vanhustentaloyhdistyksen Yhres etteskesi-hankkeesta ja Särkisalokodin tulevasta käytöstä. Kaupunki alkaa korjata rakennuksesta varsinaista monitoimitaloa.  Päiväkoti talossa jo on, se saa vain uuden sopen rakennuksesta itselleen. Kirjasto ja kuntosali ovat uusia tulokkaita, lisäksi on neuvoteltu yrittäjän pyörittämästä ateriapalvelusta.
– Tilaratkaisuistakaan ei ole lyöty lukkoon kuin se, että päiväkoti muuttaa alas, muistutti Harriet Corin.

Vanhustentaloyhdistyksen Maija Butters avasi osaltaan hanketta: kolmivuotiseen projektiin palkataan työntekijä ja tarkoituksena on kehittää yhdistysten yhteistyötä entisestään.
– Kun tehdään yhdessä ja saadaan mukaan kunta, seurakunta ja valtakunnallisia toimijoita kuten Muistiliitto, meillä onkin aika laaja paletti koossa.

Yksittäinen Särkisaloon kaivattu palvelu on parturi.
–  Olisi vaikka niin, että käy yrittäjä käy täällä yhtenä päivänä, mietti Erik Sjöstrand.
Pian porukassa virisi idea Särkisalokodissa järjestettävästä  ikäihmisten hyvinvointipäivästä.

Marttojen puolesta tuli toive siitä, että talossa olisi varastotilaa jatkossakin.  Ahti Keinonen kantoi huolta siitä, että kokoustilaakin on jatkossa. Risto Salminen varmisti, että kaupungin vastaanottopiste on myös mukana kuvioissa. 

Jaa artikkeli: