Skip to main content

Idea, josta ei vielä tiedetä

2.8.2012

Lounaisella Suomella on ollut vissi sijansa talousuutisissa viime päivinä.
Tällä kerralla ei ole kerrottu elektroniikkateollisuuden alamäestä  vaan Uudenkaupungin hyvistä uutisista.
Ilman muuta oli valtakunnallinen uutinen, että Mercedes-Benz siirtää osan tuotannostaan suomalaiselle tehtaalle.  Samaan aikaan kaupunkiin rakennetaan soijaa jalostavaa tehdasta, joka työllistää jo ensi vaiheessa arviolta 200 henkeä.
Uudenkaupungin uutisten vaikutusta Saloonkin on jo arvailtu, etenkin sitä voisiko alkamassa olevasta teollisuudesta lohjeta jokunen työpaikka myös salolaisille.
Ehkä, ehkä ei. Maakunnan veturiksikaan verraten pienestä kaupungista ei tietenkään ole, mutta ilman muuta on myönteinen uutinen että elämisen perusteet maakunnan länsireunalla vankistuvat.
Salolaisille uskon vahvistajana Uusikaupunki on sitä vastoin vertaansa vailla: uusi liikeidea, joka pistäisi kaivattua uutta vauhtia salolaiseen elinkeinoelämään, voi olla jotain mitä ei vielä osata kuvitellakaan.  
Tuskin moni ajatteli takavuosina Uudessakaupungissa takavuosina, että jonain päivänä paikkakunnalta lastattaisiin maailmalle soijaa ja mersuja.

Vuosisatainen perinne

Laurin markkinat tuovat vilinää Perniön kirkonkylään huomenna ja lauantaina.
Tapahtumalla on ollut vilkkaammat ja hiljaisemmat kesänsä: joskus on ollut lähes tungosta ja joskus sade on tyhjentänyt kauppapaikan ennen aikojaan.
Markkinat ei nykyisellä nimellään ole kovin vanha tapahtuma , mutta ikiaikaisena asuinpaikkana Perniössä on tietysti käyty kauppaa pitkään.  Tätä historiallista puolta tapahtumassa voisi tuoda esiin tulevaisuudessa enemmänkin. Se voisi olla niksi, jolla tapahtuma saadaan erottumaan kilpailevista markkinapäivistä.
Lienevätkö markkinat syy vai seuraus, mutta tulevaan viikonloppuun tuntuu mahtuvan monenlaista muutakin rientoa.

Jaa artikkeli: