Skip to main content

Hirnu ja haukku hoitaa kotieläimet haukusta hirnuun

Hirnu ja haukku-eläinklinikan hoitohuone oli perjantaina valmiin näköinen.  Reine Rinteen ja Noora Saariston välissä hoitopöydän koeistuu Sälli.Jos mitä, niin samankokoisia potilaita ei tule eteen Reine Rinteelle ja Noora Saaristolle – potilaita kun on hamsterista hevoseen.

Rinne ja Saaristo ovat tuoreita yrittäjiä; kaksikon luotsaama Perniön eläinklinikka Hirnu & Haukku avasi ovensa maanantaina. Tarkoituksena on palvella sekä lemmikkien pulmissa että tuotantoeläinten vaivoissa.

Kaksikon tiet ovat kohdanneet yhteisessä työpaikassa, salolaisella Evidensia-eläinlääkäriasemalla. Sen katon alla naisille virisi ajatus oman yrityksen perustamisesta.
–Usko on siihen, että on vielä tilaa yritykselle, joka hoitaa sekä tuotantoeläinpraktiikkaa että pieneläimiä, Saaristo toteaa.
Sijainti ei ole sattumaa; molemmat naiset asuvat Perniössä, ja pitäjässä riittää lemmikki- että tuotantoeläimiä. Lähimmät ilta-aikaan auki olevat lemmikkieläinklinikat ovat kuitenkin Salon keskustassa ja päivystys Turussa. Tuotantoeläinpuolella taas päivystävä eläinlääkäri voi olla keikalla kaukana eikä ehdi akuuttia hätää auttamaan pitkään aikaan.
–Ajatus oli, että olemme lähellä, jos joku huomaa kello 16 töistä tullessaan, että nyt on kissalla joku ongelma. Ettei tilanne sitten mene siihen, että ihminen joutuu eläimen kanssa ajamaan Turkuun asti, sanoo Saaristo.

Yrittäjillä on takataskussa joukko kehittelyssä olevia ideoita; ajatuksissa on ollut esimerkiksi varata tietyn alan erikoislääkäreitä silloin tällöin klinikalle päiväksi.

Koko juttu painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: