Skip to main content

Hiihtokoulussa kasvaa tulevaisuuden Hakoloita

Sauvajuoksu oli osa tiistain hiihtokoulua.  Porukkaa vetää Otso Rokka, muut joukossa ovat Juho Juva, Eemeli Varemäki, Niilo Lempiäinen, Juulia Juva, Onni Vuorinen ja takana harjoitusta silmäilevät Sauli Siltanen ja Bettina Wikström.Luonnonlumelle ei vielä tiistaina Perniössä päässyt, vaikka taivas hiutaleita tiputtelikin.
Perniön Urheilijoiden hiihtokoulua sen sijaan käytiin täydellä tarmolla, vielä vaan piti keskittyä muuhun kuin itse hiihtämiseen, esimerkiksi koordinaatioharjoituksiin ja venytyksiin.
–Koordinaatiotakin on harjoiteltava. Hiihtäjän liike voi näyttää yksinkertaiselta, mutta ei sitä ole, korostaa ryhmää tiistaina luotsannut Outi Helkama.

Tiistaina asialla olivat hiihtäjät noin kymmenestä ikävuodesta ylöspäin. Lumien tultua ryhmän koko tuplaantuu, kun pienimmätkin tulevat mukaan.
–Heillä se on ihan elämysmatkailua. Sananmukaisesti opetellaan hiihtämään, Helkama hymyilee.
Muuten hiihtokoulussa korostuu se, että kilpalajin äärellä ollaan. Harjoituskauteen ei tule juuri taukoja; kokeneemmat juniorit ovat esimerkiksi vetäneet rullasuksiharjoituksia nuoremmilleen jo kesällä.

Tavoitteet olivat selvät: Otso Rokka julisti tähtäävänsä kuninkuusmatkalle eli 50 kilometrille, toisaalta porukasta taas vannottiin sprintin nimeen. Kohta kajahti jostain maasto- ja ampumahiihtäjä Ristomatti Hakolan nimi yhtenä esikuvana.

Lisää painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: