Skip to main content

Hampknäkei syntyi melkein vahingossa

Elina Lineri tunnustelee näkkärien kypsyyttä.  Tämä on aina tehtävä, sillä jokainen uuni on erilainen.–Isä ja äiti toivat tämän pastakoneen Italiasta, mutta ei se tiennyt mihin joutuu, sanailee Elina Lineri Pitopastantin keittiössä.
Pastakone litistää tummasta taikinasta ohuita soikeita leipiä, Elinan Knäkei. 
Knäkei?
–Se tulee tästä murteesta. Jos on näkkäriä niin se voi olla knäkei, nimi jota ei ole kenelläkään muulla.

Knäkei syntyi muutama vuosi sitten, kun ystävän häihin toivottiin erilaista leipää.
–Näkkileipä onnistui, sitä on myyty lähiruokaringissä pari vuotta ja tarjottu juhlissa alkupalana.
Keskiviikkona uuniin meni hamppuknäkei, joka syntyi melkein vahingossa.
–Ruisjauhot loppuivat kesken ja laitoin jatkoksi öljyhampun siemeniä.
Kokeilu kannatti, maku on ollut menestys Hampknäkei saavutti viime lokakuussa Tammisaaressa käydyssä Artesaaniruuan SM-kisassa kovien leipien sarjassa  hopeaa.

Seuraava artesaaniruuan SM-kilpailu järjestetään 21.-23. maaliskuuta Tammisaaressa.
– Uusia kilpailuluokkia ovat muun muassa täytetyt leipomotuotteet, hapatetut vihannekset ja aito siideri, kertoo kilpailun johtajistoon kuuluva Jonas Harald.

 

Jaa artikkeli: