Skip to main content

Hallin Lavan tunnelman huomaa solistikin

Reposaaresta maailmalle lähtenyt Eino Grön teki ensilevynsä kohta 60 vuotta sitten.Pitkä putki yhtä työtä se on tämäkin: ensilevytys vuonna 1958 eikä loppua näy.
–Kun talvet lataa akkuja, jaksaa kesällä. Ja kun fysiikka on kunnossa, kulkee äänikin, tiivistää Eino Grön kuulumisensa.

Perniön Hallin Lava on laulajakonkarille tuttu paikka jo useamman vuoden ajalta, ja siellä hän laulaa jälleen tänä iltana.

Grön itse nostaa Hallin Lavan ominaispiirteeksi sen, että se on talkoolaisten pyörittämä.
–Siellä on se palo toimintaan, sen huomaa. Isommilla lavoilla on toisenlaista, eikä se kontakti yleisöön ole niin välitön. Valitettavaa tietysti on, että pieniä lavoja on aina vain vähemmän, Grön miettii.

Kokemuspohjaa on; keikkojen määrää vuosikymmenien ajalta voi vain arvailla. Jonkinlaisen rungon Grön laskee itse; pohjaksi voidaan ottaa suosittu tango Sä kuulut päivään jokaiseen.
–Jos sitä on sen 50 vuotta laulanut vähintään 50 kertaa vuodessa, Grön muistuttaa. 

Vuosikymmenien ura pitää sisällään valtavan määrän kohdattuja ihmisiä. Musiikkipuolen kohtaamiset ovat yksi luku: Grönin ystäväpiiriin kuuluivat muun muassa Olavi Virta ja Juha Vainio.
Toinen iso uoma ovat keikka- ja konserttipaikoilla tavatut tavalliset ihmiset, musiikin ystävät.
–Niitä tapauksia on paljon, kun on tultu sanomaan, että se ja se kappaleesi soi, kun mentiin vaimon kanssa kihloihin, Grön kertoo.

Lue koko juttu painetusta lehdestä

Jaa artikkeli: