Skip to main content

Förbyn legendaarisia munkkeja paistetaan lauantaina Espoossa

Munkit tekivät kauppansa viime keväänä aurinkoisessa säässä.  Kuvan lähetti Antti Oksa.Särkisalon Förbyssä saattoi takavuosina pistellä kahvin kanssa mainioita munkkeja. Aino Oksa piti vuosina 1954-1978 kahvilaa kaivoksen lähellä ja munkkien maku jäi monelle mieleen.

Makumuistoja pääsisi verestämään lauantaina Espoossa. Lauantai on ravintolapäivä, ja Aino Oksan pääkaupunkiseudulla asuvat lapsenlapset pistävät päiväksi pystyyn Ainon munkkikahvilan, jossa tarjoomukset on leivottu samalla ohjeella kuin aikanaan Förbyssä.

–Se siinä vaan oli, että Ainollahan ohjeet olivat hyppysissä. Onneksi sitten hänen eläessään eräs meistä oli vieressä mittaamassa, että miten paljon mitäkin taikinaan menee, muistelee lapsenlapsi Antti Oksa.

Hänen kanssaan tapahtuman ydinporukan muodostavat muut lapsenlapset Maria Linden, Noora Säpyskä ja Hannakaisa Saukkonen. Aino Oksan tytär Helmi Säpyskä on myös mukana päivää junailemassa.

Ensimmäisen kerran Ainon munkkeja tarjottiin ravintolapäivässä viime vuonna. Antti Oksa muistelee, että kehuja tuli ja reseptiäkin yritettiin udella, mutta se pysyy salassa. Kaiken takana oli ajatus siitä, että munkit ansaitsisivat tulla maistelluksi.
–Meistähän nämä ovat maailman parhaita munkkeja.

Espoon suunnassa liikkeellä olevat löytävät munkkitiskin Tapiolasta osoitteesta Kelohongantie 14. Tarkoituksena on myydä rinkilöitä kello 10-15.
–Munkintuoksun mukaan voi suunnistaa perille, Antti Oksa naurahtaa.

Jaa artikkeli: