Skip to main content

Eteläisessä Salossa on vapaana kymmeniä tontteja

Perniön alueelle voisi pelkästään kaupungin tyhjille tonteille nousta yli 40 omakotitaloa. Halvimmillaan tontinomistajaksi pääsee eteläisessä Salossa muutamalla satasella. Eniten vapaita kaupungin tontteja on Perniössä kirkonkylän kupeella Pernänmetsässä sekä Perniön asemalla, missä tontteja on varattavissa 17, pääosin Kyöstänmäessä Topintien varrelta.
Tiedot käyvät ilmi kaupungin tonttisivulta, samoin hinnat. Tiedot on poimittu palvelusta tiistaina.

Pernänmetsässä asuin- tai pienteollisuustontteja on vapaana kuusitoista. Lupajalla Niitty- ja Heinätiellä on yhteensä viisi rakennuspaikkaa taloa odottamassa. Myös Melassuon alueella on vapaata.
Teijolla varattavana olisi etelärinnettä: Kasakka-ahteentien ja Sauruntien välissä on kuusi omakotitonttia ja samalla mäellä lisäksi pari rivitalon rakennuspaikkaa. Teijolla on kaupungin tontteja vapaana kymmenen.  Särkisalossa kaupungin tontit keskittyvät Karhumäen alueelle. Kolmen paritalotontin lisäksi on kaupungilla varattavana kolme omakotitonttia.
Kiskossa vapaata on Mommolan alueella, samoin Lepistön alueella on tyhjää. Esimerkiksi Puusepäntiellä on varattavissa viisi tonttia.

Kaupungin tonteista eteläisen Salon halvimmat rakennuspaikat löytyvät Perniön asemalta, mistä esimerkiksi Epunkujalta on vapaana kaksi runsaan tuhannen neliön omakotitonttia alle 300 eurolla. Topintien tonteista on pääosalla hintaa runsaat 3000 euroa.
Hintahaitarilla on leveyttä kymmenientuhansien eurojen verran. Euroissa mitaten eteläisen Salon kallein kaupungin tontti on noin 55 000 euron paritalotontti Särkisalossa. Pernänmetsässä hinnat liikkuvat pääosin 20-30 000 euron välillä.
–Hinnat ovat vanhojen kuntien päätösten mukaiset ja siksi vaihtelu suurta, muistuttaa tonttipalveluinsinööri Mikko Aaltonen.

Jaa artikkeli: