Skip to main content

Eteläisen Salon kesäteatterit vauhtiin

–Farssin on mentävä sekuntiaikataululla ja käsikirjoitus on avainasemassa, sanoo tuottaja Seppo Suominen.
Teatteri Provinssiin kolmas kesä Mathildedalissa on alkamassa ja tiistaina mentiin kokonaan läpi tämä kesän näytelmä ”Diivat”.
Heinäkuun alussa ensi-iltansa saava Diivat kertootarinan kahdesta veteraaninäyttelijästä, jotka tekeytyvät leskirouvan tyttäriksi tämän perinnön toivossa. Pääosissa ovat Markus Niemi ja Esa Nummela.

Perniöläispanos on sekin kokenutta Mathildedalin kaartia, mukanan ovat Oona Hillgen ja Riikka Koli.
Oonalla on alkamassa kolmas kesä ja Riikalla kahdeksas. 

Heinäkuun taitteessa pääsevät vauhtiin eteläisen Salon muutkin kesäteatterit.  Kirakan kesäteatteri tarttuu historialliseen aiheeseen:  Kolme muskettisoturia-esitys perustuu Alexandre Dumasin samannimiseen romaaniin. Ohjaaja Arto Lindholm kertoo näytelmän olleen pohdinnassa kymmenkunta vuotta.
–Haasteet näytelmän esillepanosta ja työryhmän kokoamisesta eivät olleet ​ennakoitua vaativammat, mutta esivalmistelut suoritettiinkin jo reilu vuosi sitten.
–Kyllä tämä lähinnä draamaa on, muotoili näyttelijäkaartiin kuuluva Jutta Maunula-Aaltonen harjoitusten lomassa.
Ensi-ilta Kirakassa on 28.6.

Kolmas ensi-ilta nähdään Teijolla 1.7. 
Pirturanta-näytelmä pohjautuu tositapauksiin niiltä ajoilta, kun Teijollakin oli trokareita.  Näytelmä esitettiin ensi kertaa viime vuonna, täksi kesäksi sitä on päivitetty.
–Tämä ei ole perinteistä kesäteatteria, tässä saa nauraa, mutta myös itkeä. Kerron tarinaa, jossa paljastetaan elämän pimeää puolta, toteaa kirjoittaja Jore Penttinen. 

Jaa artikkeli: