Skip to main content

Enemmistön mieleen

Jonkin aikaa arvuuteltu nimi on nyt tiedossa:  Salon valtuusto valitsi maanantaina kaupunginjohtajaksi Lauri Innan.    Valinta oli lopulta kahden kauppaa; Inna sai äänistä 28 ja Raaseporin Tom Simola 23.   

Ehkä valinta oli joillekin toriparlamenttipuheiden perusteella yllätys, mutta tuskin ainakaan valtuustossa kovin monelle sittenkään pettymys: maanantaina todettiin useammasta suusta, että kaikki kolme loppusuoralle päässyttä hakijaa olivat hyviä ja päteviä tehtävää hoitamaan. Tällä kertaa Inna oli valtuuston enemmistölle mieleisin ehdokas.

Uusi viranhaltija tulee taas aivan erilaiseen tilanteeseen kuin edeltäjänsä;  Antti Rantakokko tarttui ohjaksiin pahimman talousahdingon aikaan.  Nyt talousnäkymissä alkaa Salossa olla valoakin, mutta varsinaiseen kirkkauteen on vielä matkaa.  

Jos on tarvittu virkamiehistöltä ja luottamusihmisiltä aivoriihiä tähän asti, niin hyviä ajatuksia ja esityksiä tarvitaan edelleen – uudelta kaupunginjohtajaltakin.  
Toisaalta kehittämisen ja tulevaisuuden makustelun vastapainoksi kaupungin organisaatiossa on myös paljon rutiineja ja vuosi toisensa jälkeen toistuvia asioita, arkea, joka tulee uuden kaupunginjohtajan pöydälle samalla hetkellä kun hän toimeen tarttuu. Omaksuttavaa on Salonkin kokoisessa kaupungissa paljon.  

Lauri Inna toteaa haastattelussa katsovansa Saloa out of the box – laatikon ulkopuolelta,  ja se voi kehitystyössä olla iso valtti.

Jaa artikkeli: