Skip to main content

Eloranta haluaa taistoon veroparatiiseja vastaan

Kansanedustaja 'Eeva Eloranta osallistui Mathildedalin vappumarssiin,Kansanedustaja Eeva-Johanna Elorannan (sd) korosti vappupuheessaan harmaan talouden, veronkierron ja veroparatiisien kitkeminen sekä päätöksenteon oikeudenmukaisuus.

Eloranta puhui Matildatalossa.

– Suomessa menetetään vuodessa verotuloja arviolta vähintään 300 miljoonaa euroa veroparatiisien takia. EU-maille veropakoilu maksaa jopa tuhat miljardia euroa menetettyinä verovaroina, Eloranta harmittelee.

Elorannan mukaan veroparatiisien, veronkierron ja harmaan talouden vastainen taistelu on aivan olennainen hyvinvointiyhteiskuntamme tulevaisuuden turvaamiseksi.

– Veropakoilun estäminen on yksi kaikkein tärkeimmistä meidän suomalaisten ja koko Euroopan hyvinvoinnin edellytyksistä. Me sosialidemokraatit olemme olleet tässä asiassa niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla etujoukoissa vaatimassa toimia veroparatiiseja ja veronkiertoa vastaan. On hienoa, että tämä työ nyt etenee sekä kotimaassa että kansainvälisesti, iloitsee Eloranta. Meidän suomalaisten hyvinvointi on tänään ja vielä enemmän tulevaisuudessa riippuvainen koko maailman hyvinvoinnista, hän summaa.

– Tärkeää on, että tasapainotusta ei kuitenkaan tehty köyhimpien kustannuksella; perusturvaa ei leikata, arvonlisäveroa ei koroteta, mutta pienituloisimpien palkansaajien verotus kevenee, Eloranta iloitsee.

 Elorannan mielestä kehysriihen osinkoveropäätökset olivat pääosin oikeasuuntaisia, mutta valuvikoja vielä löytyy. 

– Meillä sosialidemokraateilla periaatteena on ollut “verot maksukyvyn mukaan”. Tätä periaatetta ja ihmisten oikeudentajua vastaan sotii se, että nyt ihan pienistäkin osingoista, vaikkapa eläkeläisrouvan puhelinosakkeen pikkuosingosta menee melkein kolmannes veroa, kun taas kovapalkkaisten juristien tai lääkärien kannattaa kierrättää palkkaansa yritysjärjestelyjen kautta verovapaina osinkotuloina. Tämä epäsuhta pitää korjata, Eloranta vaatii.

Jaa artikkeli: