Skip to main content

Elli Koskinen lähtee pelaamaan Utahin yliopistoon

Ellli Koskinen ehtii käydä Perniössä näin kesällä useammin kuin koripallokauden aikana.

Perniöläislähtöinen koripalloilija Elli Koskinen muuttaa kuukauden päästä Yhdysvaltain Salt Lake Cityyn.
Hän on ottanut vastaan täyden stipendin Utahin yliopistosta, jonka harjoituskausi alkaa elokuun puolessa välissä. Pari viikkoa sitten Koskinen kävi katsastamassa kolmen yhdysvaltalaisyliopiston olosuhteita, ja teki päätöksensä näkemänsä perusteella.
– Kolmisen vuotta sitten pelatessani nuorten EM-kisoissa Romaniassa paikalla oli yliopistojoukkueisiin pelaajia katsastava agentti. Jo sen perusteella sain toistakymmentä tarjousta eri joukkueilta. Lukio piti kuitenkin suorittaa loppuun, jotta olisin edes kelpoinen joukkueisiin, kertoo Elli Koskinen.
Koskinen suoritti lukion Turussa pelatessaan samalla koripalloa Turun Riennossa.
Kun hän sitten sai ylioppilaslakin päähänsä viime keväänä, hän halusi pitää pienen hengähdystauon opinnoista.
– Lukion jälkeen oli vähän loppuun palanut olo, ja halusin pienen tauon.
Viime kauden Koskinen pelasi Forssan Alussa, mutta on nyt valmis Yhdysvaltain haasteisiin.
– Minulla on neljän vuoden täysstipendi, joten pelaaminen, asuminen ja koulutus ovat maksuttomia. Tärkeää on myös ilmainen vakuutus. Jos läheisilleni tapahtuisi jotain, pääsisin lentämään heti maksutta Suomeen, kuvaa Koskinen saamiaan etuja. 
Yhdysvalloissa opiskelu on tärkeä osa urheilustipendejä, ja opinnoissa menestymistä seurataan tarkasti. Opintojen laiminlyönti voi tietää kotimatkaa. 
– Saan valita itse, mitä lähden opiskelemaan. En ole vielä lopullisesti päättänyt, mikä pääaineeni tulee olemaan, mutta todennäköisesti joko urheilun managerointia tai ravitsemustiedettä, arvelee Elli Koskinen.

Jaa artikkeli: