Skip to main content

Eläinten turvakoti perusteilla Perniöön

kaan hyvin vastaan. Taustalla tilan päärakennus.Vanhan tai vammautuneen hyötyeläimen kohtalo on usein joutua lopetetuksi.
Myös lemmikkien ja niiden omistajien välinen yhteiselo voi ajautua kriisiin syystä tai toisesta. Tällaisten eläinten pelastaminen on lähellä Annika Taskisen sydäntä. Nyt hän on käynnistämässä Perniön Aimontapossa yhdessä puolisonsa Teemu Vehkaojan kanssa eläinten turvakotia.

Taskinen osti jo kaksi vuotta sitten Huvimäen tilan, mutta muutto Porista Perniöön tehtiin vasta pari kuukautta sitten.  Eläinten turvakodin lisäksi Huvimäessä on suunnitteilla myös kasvien ja luomumarjojen viljelyä.

Taskinen ja Vehkaoja ovat perustamassa eläinten turvakotitoiminnan perustaksi yhdistystä yhdessä ystäviensä kanssa. Yhdistys voi ottaa vastaan esimerkiksi tavara- tai rahalahjoituksia. Vapaaehtoistyöntekijöitäkin voidaan tilalle ottaa, kunhan remontteja saadaan pidemmälle.
– Minua kiehtoo Tuulispään eläinsuojelukeskuksen toimintamalli, ja sen kanssa voisin tehdä yhteistyötä  tulevaisuudessa, pohtii Annika Taskinen.


Somerolla toimiva Tuulispää toimii yhdistyspohjalta, kuten Huvimäessäkin tullaan tekemään. Tuulispäässä on tällä hetkellä kahdentoista eri eläinlajin edustajia naudoista hanhiin.
– Yksi yritys on jo luvannut lahjoittaa kuiviketta meille. Puutavara, lammasverkko, ja aitanauhat ovat myös tervetulleita.

 

Koko juttu painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: