Skip to main content

Ehdokkaat yksituumaisia veronkorotuksista ja lukiosta

Alueellinen tasa-arvo ei Salossa ole  toteutunut.  Paneelissa sai myös yleisö kysyä. Seppo Laitinen tiedusteli, hyväksyvätkö ehdokkaat ensi vuodelle kaavailtuja kaupungin henkilöstön lomautuksia.
Taloustilanteen tasapainottamiseksi ollaan ennemmin valmiit nostamaan veroja kuin leikkaamaan palveluja. Lomautuksia ensi vuodelle ei hyväksytä ja virkamiehille on karannut turhan paljon valtaa.

Muun muassa näistä asioista olivat neljätoista tiistaina Perniössä vaalipaneelissa keskustellutta kunnallisvaaliehdokasta käytännössä yksituumaisia.  
Perniönseudun  Lehden ja Perniöntien aluetoimikunnan järjestämässä tilaisuudessa riitti puhetta pariksi tunniksi, vaikka  ehdokkaiden sijoittuminen poliittisen kentän eri laitoihin ei jaa- tai ei-vastauksia kysyttäessä juuri näkynytkään. 

 Ilta aloitettiin talousasioilla.
–  Ei voida pistää asioita vastakkain, että vain verot tai leikkaukset, linjasi Jaana Shelby (kd).
– Velanotto on paha ja sitäkin joudutaan harkitsemaan, ennakoi Elina Suonio-Peltosalo (kok).
Sinikka Makkonen (ps) olisi leikannut palveluja myös keskusta-alueelta.  Puoluetoveri Sanna Leivosen mukaan virkamiehiä on liikaa ja palkka liian iso.  
Eeva Koskinen (vihr) muistutti, että palkanalennukset ovat käytännössä mahdottomia toteuttaa.
Pekka Kymäläinen (sd) myönsi  että joillekin viranhaltijoille maksetaan aivan mukavasti.  Jaana Suvinen (kd) totesi, että joskus palvelun lisääminen tuo säästöjä kuten esimerkiksi lastensuojelussa.
– Lapset, sairaat ja vanhukset on hoidettava vaikka velkarahalla, summasi Johannes Alaranta (kesk).
Lomautuksille pistettiin jyrkähkö ei.
– Niissä jää luu vetävän käteen. Vaikutukset eivät näy  heti, sanoi Laura Tamminen (vihr).

– Lomautukset ovat silti parempi kuin irtisanomiset, linjasi Taro Turtiainen (vas).
Kaupungin reuna-alueiden koettiin olevan palvelujen suhteen lapsipuolen asemassa.  Sinikka Makkonen otti käytännön esimerkiksi tienpidon.  Laura Tammisen mielestä oli surkeaa, että Perniössä ei pääse julkisilla kulkuvälineillä toisen asteen koulutukseen.  Minna Valjanen (kesk) muistutti suhteellisuudesta:
– Sanotaan, että vaikka Särkisalossa käy niin ja niin vähän nuoria nuokkarilla, mutta muutamakin nuori voi tehdä käyttöasteeksi tasan sata.
Perniön lukion olisivat pitäneet toiminnassa kaikki.  Kuljetuksetkin olisivat järjestettävissä, jos niin halutaan.
– Pienet puolueet ovat tästä puhuneet, mutta keskusta sanoi, että ei muuallakaan kuljeteta.  Mutta katsokaa, mitä Marttila ja Somero nyt tekevät. Näin pidetään muualla lukiot hengissä, pisteli Eeva Koskinen.

 

Lue kaikki  paneelista painetusta lehdestä!

Jaa artikkeli: