Skip to main content

Edu Kettunen kirjoitti rivien väliin fundeerattavaa

Edu Kettusen uutuus Autioilla rannoilla julkaistaan ensi viikon perjantaina.  Julkaisua seuraavana päivänä hän esiintyy kotimaisemissaan Kemiön Villa Landessa.Radiota parin viime viikon aikana kuunnelleille yksi pohdinta on jo ehtinyt tulla tutuksi:
”Sano, että aina öisin kun sataa, ne on enkelit kun pesee linnunrataa. Paljonko on väliä tosiasioilla, rannoilla näillä autioilla, näillä tuulen puolen kallioilla”.

Edu Kettusen uusi single Autioilla rannoilla pistää puntariin vakavia asioita. Saman sorttista on luvassa kohta pitkäsoiton verran; Autioilla rannoilla-albumi julkaistaan ensi viikon perjantaina.  Edellisestä albumista on vierähtänyt  pari vuotta.

Matkalla kauppoihin ei ole kevyt paketti; Kettunen sanoo kirjoittaneensa rivien väleihinkin paljon.
–Varmaan sieltä saa hunteerattavaa, mutta taustamusiikkina tätä ehkä ei kannata kuunnella, jos haluaa saada kaiken irti. Radiosoittopuolta en miettinyt juurikaan.

Tuleva levy on koko lailla omien käsien tuotosta; Kettunen soittaa käytännössä kaiken itse, äänitykset on tehty hänen omassa studiossaan ja sävellykset ja sanoitukset ovat luonnollisesti omaa käsialaa. Vierailijana kuullaan vain Pasi Piispasta flyygelitorven ja trumpetin soittajana. Samalla kertaa julkaistaan sekä fyysinen levy että sen sisältö streampalveluissa.

Iso muutos taustalla on se, että Autioilla rannoilla-albumin Kettunen julkaisee oman levymerkkinsä Concepta Recordsin kautta. 
–Isossa yhtiössä on kuitenkin aina vähän velvollinen yhtiölle, vaikka aika vapaasti olen saanutkin tehdä. Kun tässä on studio ja yrityskin ollut olemassa parikymmentä vuotta, niin miksi ei.

Autioilla rannoilla on Kettusen viidestoista sooloalbumi. Yhdestä virstanpylväästä on kulunut 30 vuotta; Lentäjän poika-album julkaistiin vuonna 1986. 
– Lentäjän poika oli siinä mielessä tärkeä juttu, että sillä löytyi se oma sanomisen tyyli. Ensilevy oli vielä vähän treenaamista.

Edu Kettunen tavataan painetussa lehdessä torstaina

Jaa artikkeli: