Skip to main content

Dieetit saa heittää roskiin, ohjeistaa Tiia Fagerström

Tiia Fagerströmin työ ei ole paikkaan sidottua: hän tekee töitä paitsi kotonaan Pernänmetsässä, myös ulkona, salilla tai asiakkaan luona. Perniöläinen personal trainer Tiia Fagerström toivoo, ettei kukaan kasaisi itselleen liian vaativia uudenvuodenlupauksia.
– Ei kannata jojoilla eli uskotella itselleen, että ”maanantaina se alkaa”. Jos joku haluaa aidosti pudottaa painoaan, sanat on laitettava teoiksi juuri nyt, evästää Fagerström.
– Ja jos jotain lupauksia aikoo tehdä, on parempi asettaa itselleen pieniä, vaikkapa kuukausittaisia välitavoitteita. Omalla asiakunnallani ylivoimaisesti suosituin on ollut puolen vuoden muutosprojekti.

Painonpudottajan on Fagerstömin mukaan hylättävä heti kättelyssä kaikenlaiset dieetit, joita on maailmassa pilvin pimein. Aidan matalimmasta päästä ei uuteen elämään kannata sukeltaa.
– Dieetin jälkeen paino yleensä palaa entiselleen tai jopa nousee siitä, hän tietää.

Tiia Fagerström päätti laittaa oman elämänsä uuteen kuosiin muutama vuosi sitten. Hän jätti työnsä muotiliikkeen vaatemyyjänä ja ryhtyi tosissaan miettimään sitä, mitä aikoo tehdä ”isona”.
Suuntaa näyttivät kahden oman lapsen synnytyksiin liittyneet kokemukset. Kehoon kertyneet lisäkilot eivät miellyttäneet nuorta naista, joka on aina halunnut olla timmissä kunnossa.
– Hakeuduin Turkuun kouluttautumaan personal traineriksi ja totesin, että se on minun juttuni. Siellä minulle syttyi järkyttävä kipinä liikuntaan, eikä minua ole sen jälkeen kertaakaan kaduttanut lähteä töihin, kuvailee Tiia Fagerström tapahtunutta.
Muutos-yrityksensä hän perusti maaliskuussa 2014 ja nyt ollaan päästy siihen tilanteeseen, että töitä riittää todella hyvin.
– Puskaradio on näköjään suosinut minua, kuittaa Pernänmetsässä perheensä kanssa asuva Tiia Fagerström.

Lue koko Treffatti-sarjan juttu painetusta lehdestä

 

Jaa artikkeli: