Skip to main content

Asemaseudun kyläyhdistys haluaa tulla tutuksi

Aseman työväentalolla laitetaan pöytä koreaksi harvakseltaan. Kyläyhdistyksen kahvipöydän ääressä Juha-Heikki Myllylä, Lea Talvio, Timo Lapila ja Aila Lindqvist. –Nyt sitten jokainen hakee yhden naapurin ja kysyy hänen sähköpostiosoitettaan, huikkasi Kaisa-Leena Kaarlonen Perniön asemaseudun kyläyhdistyksen vuosikokouksessa tiistai-iltana.

Kyläyhdistyksen tavoitteena on saattaa yhteinen tekeminen mahdollisimman monen alueella asuvan tietoisuuteen.
Aseman työväentalolla pidetyssä kokouksessa keskusteltiin niin perinteisen ilmoitustaulun käytöstä kuin myös sähköisestä viestinnästä kuten Facebook-sivusta ja kotisivuista. Uudeksi puheenjohtajaksi valittu Pia Hellström lupautui jo Facebook-sivun tekijäksi. Yhdistys haluaisi tavoittaa erityisesti nuoria perheitä ja nuoria, vaikka heitä ei vuosikokoukseen saapunutkaan tolppamainonnasta huolimatta.

Verrattuna moneen muuhun perniöläiseen kyläyhdistykseen Asemanseudun kyläyhdistyksen toiminta on vielä varsin pienimuotoista. Menneenä vuonna on pidetty esimerkiksi myyjäisiä ja pihatalkoita.
Seuraavaksi tempaistaan 12. toukokuuta, kun kyläläiset järjestävät päiväkodilta lähtevät siivoustalkoot alkaen kello 18. Aikaisemmin päivällä päiväkoti ja Saurun koulu ovat järjestäneet jo oman siivousrupeamansa.

Toimintasuunnitelmaa ei kokouksessa esitelty, sillä vanha hallitus haluaa antaa uudelle vapaat kädet suunnitella toimintaa.
Runsaasti vinkkejä siitä, mitä voitaisiin tehdä, tarjosi kokouksen vieraana ollut kyläasiamies Henrik Hausen.
– Voitaisiin tehdä vaikka kyläsuunnitelma tai markkinoida kylää uusien asukkaiden hankkimista ajatellen.
Vasta alkaneessa Salon kaupungin hallinnoimassa hankkeessa kylien tarjoamia palveluja kuten kokoontumistiloja ja tonttitarjontaa kerätään yhteen yhteistä markkinointia ajatellen.

Lue koko juttu painetusta lehdestä

Jaa artikkeli: