Skip to main content

Asemalla aloitetaan kyläyhdistyksen juhlavuosi vanhoja kuvia tutkimalla

Vanha valokuva on kuin Suomi-filmistä;  nokkamallinen kuorma-auto ja sen salskea kuljettaja.  Otos on Perniön asemalta ehkä 1930-luvulta.

Siinä, missä Suomi viettää 100-vuotisjuhlaa, on asemallakin aihetta kakkukahveihin;  kyläyhdistyksen perustamisesta tulee kuluneeksi 25 vuotta.   
Yhdistys järjestää ensi maanantaina kyläläisille vanhojen kuvien katseluillan.   Jonkin verran kuvia on jo tiedossa, muitakin kuin komea otos autoilijasta.
–Esimerkiksi Mauri Jokisella on sisäkuvia meijeriltä. Ne ovat varmasti kiinnostavia, miettii puheenjohtaja Pia Hellström.

Viime viikolla koolla ollut kolmikko -Hellström, Hannu Brusila ja Timo Lapila-  uumoilevat, että monen albumissa on tavalla tai toisella rautatiehistoriaan liittyviä kuvia.
–Kuvien katselemisen lisäksi jutellaan siitä, mitä kylässä juhlavuotena voisi tapahtua, Brusila muistuttaa.

Monessa kylässä yhdistys on ollut potkaisemassa käyntiin esimerkiksi liikuntaharrastuksia kyläläisille. Asemallakin sama voisi tapahtua.
–Jos ei sisäjumppaa, niin olisiko yhteisissä kävelyissä ajatusta, heittää Hellström.
Pari kenttääkin olisi.  Urheilumies Brusila lupautuu lähtemään vaikka jalkapalloon vetäjäksi, jos esimerkiksi koulun kenttä saadaan käyttöön ja tulijoita löytyy.
Timo Lapila taas liputtaa luontoretkien puolesta.
–Esimerkiksi tuolla Raitkorvenmäessä on hienot luolat ja polut. Tuntuu, että siellä kävelee jo nyt puoli kylää, hän naurahtaa.

Kuvia katsellaan Levolassa maanantaina alkaen kello 18.

Jaa artikkeli: