Skip to main content

Kesä aiheuttaa muutoksia Perniön terveyskeskuksen palveluihin.
Totutusti, voisi sanoa; jo perinne on, että lääkärin vastaanottoa ei heinäkuussa ole ollut.
Nyt kesäsulku on aiempaa täydellisempi; aikaisempina vuosina Perniössä on ollut hoitajavastaanotto, tämän vuoden heinäkuussa ei sitäkään.

Muutos ei tunnu perustellulta; kaksi hoitajaa on voinut tehdä palvelutarpeen arviointia eli ohjata potilaita oikeaan paikkaan sekä avustaa ja hoitaa monenlaisissa pikkuvaivoissa.

Helposti käynee myös niin, että kuormitus osuu vääriin paikkoihin – joko apu haetaan pääterveysaseman päivystyksestä tai sitten hätiin kutsutaan jopa ambulanssi tai ensivasteyksikkö. Hätätilanteita varten ne ovat, mutta hälytykset voivat nyt mennä väärällä varjolla näille liikkuville yksiköille. Vaikka yksikkö ei liikkelle lähtisikään, voi päätökset tekevä hätäkeskus kuormittua suotta.

Perniö ja Särkisalo yhdessä ovat kesäasukkaat mukaan lukien jopa lähemmäs kymmenentuhannen asukkaan paketti. Arveluttavaa on, että tälle joukolle ei ole tarjolla kiinteässä osoitteessa senkään vertaa ensiapu- ja neuvontapalveluja kuin aiemmin.
Palvelutason muutos näkynee myös syksyllä; koko joukko ihmisiä ei lähde kiireettömän asian takia Saloon, mutta voi ruuhkauttaa oman terveysaseman kesän jälkeen.

Jaa artikkeli: