Skip to main content

Ammattilaiskoripalloa nähdään jatkossa myös Perniössä

PeU:n miesten koripallovalmentaja Pasi Laine, PeU:n koripallojaoston puheenjohtaja Pekka Leikkonen, Salon Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki, sekä PeU:n miesten koripallojoukkueen pelaaja Niilo Merilä sekä Salon Vilppaan junnuvalmentaja Toni Nyman odottavat seurojen tiiviinä jatkuvaa yhteistyötä avoimin mielin.PeU:n miesten koripallojoukkue nousi 1-divariin. Tämä tarkoittaa sitä, että kotihallilla tullaan näkemään jatkossa yhä ammattimaisempaa koripalloa.

Vaikka sarjapaikkaa on uumoiltu jo kauan, se vahvistui elokuun alussa. Tämä on lisännyt koripalloilijoiden kiireitä, sillä joukkueen ensimmäiset pelit alkavat jo lokakuun alussa.

–Suomalainen mies on parhaimmillaan, kun on vähän kiire, PeU:n koripallojaoston puheenjohtaja Pekka Leikkonen nauraa.

Sarjapaikka tuo PeU:lle lisäkustannuksia, joista suurin osa tulee pelimatkoista. Matkat eivät ole tällä kaudella kuitenkaan liian pitkiä.

–Suurin osa peleistä tulee olemaan pääkaupunkiseudulla, mutta myös Vaasassa ja Jyväskylässä.

Kustannuksia hoidetaan esimerkiksi kotipelien pääsylipuilla. Perniön urheiluhalliin mahtuu noin 400 katsojaa. Pelit hoidetaan pitkälle talkoovoimin ja seuralla on hyvät yhteistyökumppanit.

Yksi kustannuserä on sarjamaksu, joka on noin 2500 euroa. Ykkösdivarin sarjamaksu on kuitenkin pieni, jos sitä vertaa Korisliigassa pelaavan Salon Vilppaan sarjamaksuun, joka kipuaa viisinumeroiseksi.

–Koripallo tuo Perniölle paljon positiivista energiaa. Sitä sinne nyt kaivataan, Leikkonen toteaa.

Amerikkalaisvahvistus pelaa Perniössä

PeU ja Salon Vilpas tulevat tekemään tiivistä yhteistyötä tulevan kauden aikana. Valmentajat kiertävät kummankin joukkueen harjoituksissa, jotta valmennusteho olisi parhaimmillaan. Osa pelaajista pelaa sekä Vilppaan että PeU:n paidassa.

–Jos aikaa olisi ollut enemmän olisimme ehtineet luoda valmennustapoja yhtenäisemmiksi, Salon Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki kertoo.

Yksi yhteisistä pelaajista on amerikkalainen Renado Parker. Hän harjoittelee Vilppaan riveissä, mutta pelaa perniöläisten kanssa. Pesti on Parkerille ensimmäinen ammattilaisena. Hän on viime keväänä valmistunut Portland State of Universitystä.

Parker ei ole pelannut aiemmin ulkomailla, joten hän on pestiinsä tyytyväinen.

–Nykyään koripallo on Suomessa siinä asemassa, että kaikki jenkit eivät täällä pärjää. Parker on tyytyväinen, että pääsee ammattilaiseksi, Tupamäki kertoo.

Parkerin palkka jaetaan joukkueiden kesken.

 

Oikaisu: Lehden painetun version kuvatekstiin Mikko Tupamäen nimi on lipsahtanut Mikko Saunamäeksi.

Jaa artikkeli: