Skip to main content

Uudisrakennus Puustellin viereen olisi hintava hanke

Särkisalossa oltiin tiistaina hyvillään. Salon kaupunginhallitus linjasi maanantaina, että kaupunki sitoutuu Särkisalokotiyhdistyksen toimintaan ja esittää, että ensi vuodelle varataan 45 000 euroa talon toiminnassa keskeiselle Yhres-hankkeelle.
Toista samansuuruista summaa toimintaan haetaan sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus Stealta.
–Kun sinne on pää auki, avustus on enemmän pysyväisluonteinen kuin hankerahoitus olisi, Särkisalokotiyhdistyksen asiaa kaupungin suuntaan vienyt kaupunginvaltuutettu Heikki Liede toteaa.
–Maanantain päätös oli enemmän kuin hyvä alku.

Rahoituksen muuttuminen entistä pysyvämmäksi helpottaa Lieteen mukaan myös tulevaisuuden suunnittelua ja myös mahdollisten investointien tekemistä. Särkisalokodin naapurina olevien Puustelli-palveluasuntojen tontilla on rakennusoikeutta, ja mahdollinen lisärakentaminen on ollut Lieteen mukaan puheiden tasolla jo vuosien ajan.  Lieteen mukaan voisi olla periaatteessa mahdollista, että puheet muuttuvat tulevaisuudessa todeksi.

Särkisalokotiyhdistyksen puheenjohtaja Pirkko Kainiemi kuitenkin toppuuttelee; kyseessä olisi pienelle yhdistykselle liian hintava hanke ja asumisesta tulisi turhan kallista.

–Hallituksessa tätä on kyllä käsitelty, mutta ei viety asiaa eteenpäin.  

Korjaus 11.5: toisin kuin painetussa lehdessä todetaan, Heikki Liede ei ole Särkisalokotiyhdistyksen jäsen.  

Jaa artikkeli: