Skip to main content

AC Milanin valmentajat jakoivat oppia suomalaisjunnuille Kemiössä

Amospuiston kentällä pelattiin jalkapalloa monella kielellä.Amospuiston kentällä Kemiössä huudettiin ohjeita ja kannustushuutoja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, kun AC Milanin junioreiden valmentajat tulivat ohjeistamaan suomalaisia junioreita.

Sunnuntaista keskiviikkoon kestäneellä AC Milanin juniorileirillä nuoret oppivat pelitaitojen ja pallon käsittelyn lisäksi ennen kaikkea pelihenkeä.
–    Opetamme nuoria AC Milanin mentaliteetin mukaisesti. Pelaaminen on hauskaa, sitä ei pidä ottaa liian vakavasti, AC Milanin urheilupäällikkö Francesco Rizzi kertoo.

Italialaisvalmentajat olivat toista kertaa Suomessa. Vuoden sisällä he tulevat Suomeen vielä muutaman kerran, Turkuun ja Rovaniemelle.
–    Suomalaiset nuoret keskittyvät harjoituksiin. Italialaiset eivät keskity harjoituksissa, mutta pelaavat tosissaan.

Juniorileirejä järjestetään ympäri maailman. Rizzi otti yhteyttä Kemiön KSF:iin viime helmikuussa. Kun kiinnostusta yhteistyöhön oli, päätettiin leiri järjestää.
–    Suomessa on potentiaalisia pelaajia ja valmentajia. Halusimme näyttää, mitä yhdellä maailman parhaimmista seuroista on annettavaa, Rizzi kertoo syistä tulla Suomeen.
Leiri ei ole oppimista vain junioripelaajille. Myös valmentajat saavat uusia näkökulmia.

Leirin päätteeksi kuusi parasta pelaajaa pääsee saa matkaliput Italiaan. He menevät kansainväliselle junioreiden leirille oppimaan lisää ja osallistumaan turnaukseen. Leiriin osallistuu noin 1000 lasta ympäri maailman.

Joukkuepelaamista oppi myös tammisaarelainen Miro Kylen. Milanoon päästäkseen hänellä oli suunnitelmat selvänä.
–    Pitää pelata joukkuepeliä ja ymmärtää muita.

 

Jaa artikkeli: