Skip to main content

Aava meri aukeaa Levolassa

Jarmo Virmavirta toi akvarellejaan Levolaan.  Kuvan maalaukseen antoi innoituksen Pihtlan kirkko Virossa.Väsytystaistelustakin voisi puhua.
–Kaisa-Leena Kaarlonen on minua houkutellut Levolaan siitä asti, kun hän paikan hankki. Ja nyt sitten ajankohta oli sopiva, naurahtaa Jarmo Virmavirta.

Lopputulos näkyy Levolan seinien sisäpuolella: Virmavirran maalauksista koottu näyttely ”Aavan meren äärellä” on avoinna kesäkuun 26. päivään asti.

Jarmo Virmavirta on pitkän linjan vaikuttaja: hän on työskennellyt muun muassa Ylen uutistoiminnan päällikkönä, Turun Sanomien, Uuden Suomen ja Nykypäivän päätoimittajana ja parhaillaan hän toimii muun muassa Suomi-seuran puheenjohtajana ja ulkosuomalaisparlamentin puhemiehenä.
Pieniä kannanottoja on mukana näyttelyssäkin; erään maalauksen nimi on ”Myrsky uhkaa idästä”.
–Sattumalta vielä kokosimme näyttelyä samana päivänä, kun uutiset kertoivat Suomessa järjestettävästä kansainvälisestä sotaharjoituksesta, Virmavirta tokaisee.

Kaiken takana on jo nuoruudessa syttynyt intohimo maalaamiseen. Alussa Virmavirta maalasi öljyväreillä.
–Ehkä työvuosina maalaamiselle ei osannut ottaa sellaista aikaa, Matkoilla tuli maalattua ja esityslistojen marginaaleihin piirrettyä ainakin läsnäolijoita. Siinä on se vaan, että asia ehtii vaihtua, kun itse jää kiinni johonkin piirrokseen, Virmavirta vitsailee.

Levolan näyttelyn otsikko kertoo aiheesta: meri on teemana Virmavirralle tärkeä. Rymättylän mökillään hänellä on työhuonekin.

Jaa artikkeli: