Skip to main content

1960-luvun kerrostaloissa odottaa korjausten suma

Kuusikymmentä- ja seitsemänkymmentälukujen taitteessa valmistuneet kerrostalot ovat tulleet ensimmäiseen  Forssalainen Jari Oksanen urakoi Härkälaitumen remonttityömaalla.peruskorjausvaiheeseen. Erityisesti vesi- ja viemärijärjestelmät sekä sähköpuolen uudistukset ovat ajankohtaisia. Mutta myös ikkunat ja parvekkeet ovat uudistuspaineiden alla.
–Tuolloin tehtyihin ikkunoihin käytettiin yleisesti heikompilaatuista puutavaraa kuin aikaisempina vuosikymmeninä. Lisäksi korroosio on usein iskenyt julkisivujen raudoituksiin, kertoo rakennusneuvos Aulis Tynkkynen ympäristöministeriöstä.
Perniön Asunto Oy Härkälaitumella alkoi ikkunoiden ja parvekeovien vaihtoremontti kesäkuun lopussa. Yhtiön kaksi kerrostaloa valmistuivat vuonna 1969.
–Myös parvekkeen seinien ja ikkunoiden väliosien eristeet uusitaan. Ajatuksena on tietysti pyrkiä energiatehokkuuteen, kertoo yrittäjä Toni Tammi Isännöinti Tammista.
Energiatehokkuus määrittääkin pitkälti nykyisiä remontteja ja rakentamista, vaatimukset ovat tiukempia kuin neljä–viisikymmentä vuotta sitten.
–Kuusikymmentäluvulla usein ajateltiin, että talot tehtiin vain määräajaksi, toki silloisten rakennusmääräysten mukaisesti, selvittää rakennusneuvos Tynkkynen.

Jaa artikkeli: