Särkisalokodin vuodepotilaat on tarkoitus siirtää Perniön vanhainkotiin, jos Särkisalokoti sulkeutuu, kertoo toimialajohtaja Kai Saarimaa.
Puustellin asukkaille on luvassa palveluja, esimerkiksi ateriat.
–Puustellilaiset asuvat omissa kodeissaan kuten leijonanosa muistakin kuntalaisista. He saavat palvelusuunnitelman mukaiset palvelut asuivatpa missä tahansa, lupaa Saarimaa.
Julkisuudessa on kritisoitu sitä, että esimerkiksi ruoka olisi jatkossa tuontitavaraa, kun Puustelli- asuntolan väki on tähän asti saanut käydä syömässä Särkisalokodissa.
Vanhusneuvosto on Särkisalokodin lakkauttamisen takana
Salon vanhusneuvosto on samoilla linjoilla sosiaali- ja terveyslautakunnan kanssa, mitä tulee Särkisalokodin lakkauttamiseen.
Neuvosto antoi viime viikolla lausuntonsa sosiaali- ja terveyslautakunnan talousarvioesityksestä. Neuvosto päätti äänin 12-9 hyväksyä osaltaan esityksen, johon sisältyy Särkisalokodin lopetus sekä Kajala- ja Mariakotien alasajo. Neuvostolla ei tosin ole päätösvaltaa, vaan se antaa lausunnon.
– Neuvostolle tuotiin julki, että jos Särkisalokoti jatkaa, ei henkilökuntaa riitä siihen että Tiipilään valmistuva yksikkö tarjoaisi tehostettua palveluasumista, sanoo puheenjohtaja Seppo Laitinen.
Asiaa neuvostolle esitteli lautakunnan varapuheenjohtaja Tatu Johansson (kok).
Laitinen itse äänesti sen puolesta, että neuvosto siunaa talousarvioesityksen sellaisenaan. Laitinen toteaa oman työhistoriansa vaikuttaneen asiaan; hän työskenteli Perniön kunnan sosiaalijohtajana ja oli mukana pistämässä Tiipilän yksikköä alulle.
– En voinut olla muuta mieltä kuin että se pitää saada kunnolla pyörimään.
– Jos taloustilanne olisi toinen, olisin tietysti sitä mieltä että molemmat saavat jatkaa.
Neuvostossa oltiin sitä mieltä, että särkisalolaiset mahtuvat muihin yksiköihin.
– Sellaista viestiä on tullut, että Särkisalosta ei tulisi Perniöön montaa asukasta, Laitinen toteaa.
– Ymmärrän että on paha paikka jos joutuu pois tutuista maisemista, mutta ei joka kunnassa toisaalta ole ollut vanhainkotia ollenkaan, hän miettii.