Nythän tämä pöytä on siisti, nauroi Altti Pikkarainen viime perjantaina työpöytäänsä Perniön lukion rehtorinkansliassa.
Pöydällä oli vain muutama pino paperia, mutta enemmänkin on kuulemma ollut.
Aika haipakkaa on menty ensimmäiset viikot, myöntää Pikkarainen.
Hän on työskennellyt rehtorina Perniössä lukuvuoden alusta lähtien, ja matalalennosta huolimatta into on tallella.
Oikein aamuisin odottaa, että pääsee töihin. Tekemisen määrä yllätti. Onhan ne nähnyt apulaisrehtorina, mitä rehtori tekee, mutta nyt sen joutuu itse hoitamaan, Pikkarainen muistuttaa.
Entinen työpaikka, Oulunkylän yhteiskoulu, oli yksityiskoulu.
Siellä tehdään päätöksiä paljon talon sisällä. Julkisella puolella välihallintoa tuntuu riittävän.
Koulun tärkein, oppilaat , ovat jo ehtineet tulla jonkin verran tutuiksi.
Hyvin kohteliaita ja helposti lähestyttäviä nuoria meillä on.
Pikkarainen itse vastaa koko koulun uskonnonopetuksesta. Hän ei lobbaa omaa ainettaan, mutta heittää mietittäväksi ajatuksen siitä, että uskonto on globaalissa maailmassa tärkeä aine.
Nykyaikana uskonnot ja katsomukset olisi hyvä tietää. Ajattele, jos teet vaikka bisnestä hindujen kanssa, siinä on pakko tietää vastapuolen elämänkatsomuksesta. Firmat kouluttavat kyllä, mutta voisi sitä alkaa opetella jo lukiossa, miettii Pikkarainen.
Yksi syksyn kysymyksistä liittyy kaupungin taloustilanteeseen. Säästöpaineet koskevat myös lukiota. Ensimmäinen mieleentuleva vaihtoehto on kurssitarjonnasta höylääminen, mikä tietää myös oppilasryhmien kasvua. Pikkarainen kohentaisi myös tulopuolta, mikä kehittyy oppilasmäärän mukaan. Tämä tarkoittaa oppilasmäärän kasvattamista. Markkinointi pitää aloittaa jo ala-asteelta. Kuntarajan toisellakin puolella voidaan käydä, samoin Salossa, missä täyden lukion oppilaista osa olisi tervetulleita opiskelemaan Perniöön.