Skip to main content

Makumatka maalle kertoo kaikesta maalla

Makumatka maalle-tapahtumassa kerrotaan ruoan alkuperästä. Leipyölissä kasvaa ylämaankarjaa. Teuvo Räsänen tuntee kaikki eläimet  nimeltä. Leipäpussi kiinnosti tätä pörröä. Maakumatka maalle -teemapäivää vietetään lauantaina. Päivän nimi viittaa ruokaan, mutta päivä on paljon muutakin.
–Tehdään kaikkea maaseutua tutuksi, tutustutaan eläimiin ja ruoan alkuperään, kertoo perniöläisen Leipyölin tilan Teuvo Räsänen.

Lauantaiksi on koottu näyttely Leila Räsäsen äidin Käthy Isotuvan tekemistä käsitöistä. Jo edesmennyt Isotupa oli tuottelias monen tekniikan taitaja.
Ensimmäisenä katseen vangitsee iso rekipeitto, joka on aikoinaan syntynyt kansalaisopiston kurssilla.
Tilkkutäkeissä on varmaan satoja metrejä saumaa, erikoisin on ehkä brodeeratuista tilkuista ommeltu.
–Tämä löytyi vintilä, näyttää Räsänen yhden ajan suosikkia, muovimattoa.

Näyttelyssä voi poiketa lauantaina kello 12-16 välillä. Soppaa on tarjolla, kunhan ilmoittaa etukäteen syövänsä.
Keitto on lihakeittoa, liha metsänreunassa laiduntavaa ylämaankarjaa, joka pitää samalla huolta maisemasta. Ylämaan karjaan voi tutustua myös lauantaina.

Perniöstä on tapahtumassa mukana myös Katiskanmäki. Firapelissä on tarjolla brunssia ja pihalla saa rapsuttaa lampaita kello 11-17.

 

Jaa artikkeli: